Az újabb változások elé

Egy évvel ezelőtt a 60. évfolyamába lépett folyóirat jubileumi lapszámát bevezető írásunkban nehézségekről számoltunk be. Az idei év a tavalyinál is komolyabb megszorításokat hozott: 2015-re radikálisan tovább csökkent az NKA-nak a szakfolyóiratok támogatására szánt kollégiumi kerete.

Hogy lapunk 2015-ben is megjelenhet nyomtatásban, az annak köszönhető, hogy anyaintézményünk, az Országos Széchényi Könyvtár a Könyvtári Figyelő kiadójaként a folyóirat hagyományos, nyomtatott közreadása mellett foglalt állást.

Az előfizetési díjakból és anyaintézményi támogatással megjelenhet a folyóirat, ugyan terjedelmét és példányszámát némileg csökkenteni kényszerültünk. Szerzőink munkáját továbbra sem lesz módunk honorálni, de ragaszkodunk kitűzött célunkhoz: a szakmai eredmények bemutatására lektorált publikációs fórumot kínálunk mindenkinek.

Mit kínálunk még? Tájékoztatást az OSZK-ban, a Könyvtári Intézetben és a nagykönyvtárakban folyó kutatásokról, fejlesztésekről és műhelymunkáról. Hagyományos erősségünket, referáló rovatunkat a kiadó döntése értelmében egy év kihagyás után ismét nyomtatásban tudjuk közreadni, így a nemzetközi trendekről ismét negyedéves ciklusokban kapnak tájékoztatást olvasóink. Az elektronikus használat erősítéséhez honlapunk korszerűsítésével szeretnénk hozzájárulni.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy előfizetőink nélkül nincs esélyünk a fennmaradásra. Kérjük, tartsanak ki a Könyvtári Figyelő mellett, támogassák megjelenését, maradjanak olvasóink – és szerzőink!

Kovács Katalin, felelős szerkesztő és
Hegyközi Ilona, a szerkesztőbizottság elnöke

Kategória: 2015. 1. szám | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!