Hírek, információk

 

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Kedves Kollégák!

Megjelent a Könyvtári Figyelő 2021/1-es száma, amellyel „átköltöztünk” az Open Journal Systems (OJS) felületére: http://ojs.elte.hu/kf

Az új felület számos előnyt biztosít: a teljes lapszám gyorsan, egyben és cikkenként is olvasható, letölthető, szerzők szerint böngészhető, több idézési formában menthető, exportálható.

A jelenlegi honlapot lezárjuk, a továbbiakban ide nem töltünk fel lapszámokat. A felület instabillá vált, ezért az archivális példányok, cikkek korrekt kereséséhez az alábbiakat javasoljuk:

  Az OJS-ben a 2020/1. számtól kezdődően kereshetők a lapszámok.

Az Elektronikus Periodika Adatbázisban az indulástól napjainkig megtalálhatóak és kereshetőek teljes szöveggel a lapszámok, és a továbbiakban is folyamatosan archiválunk itt is minden számot:

o   az 1955–1957 évfolyamok Könyvtári tájékoztató címen https://epa.oszk.hu/04000/04003

o   1958-tól Könyvtári Figyelő címen https://epa.oszk.hu/00100/00143

Budapest, 2021. április 24.

Üdvözlettel: A szerkesztőség

***

Tájékoztatjuk a Könyvtári Figyelő és a Könyv Könyvtár Könyvtáros folyóiratok olvasóit, hogy az otthon végzendő munkához az elektronikus tartalmak mind teljesebb azonnali hozzáférésének biztosítása érdekében az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet a folyóiratok legfrissebb lapszámaihoz is biztosítja a teljes körű elektronikus hozzáférést. Ezzel a döntéssel kívánunk hozzájárulni a könyvtári hírek, információk és szakirodalom gyors megosztásához.

***

A Könyvtári Figyelő csak elektronikusan megjelenő cikkeit a következő szimbólummal jelezzük: Csak elektronikusan

***

A Könyvtári Figyelő WordPress alapú honlapján az 53. évfolyamtól (2007) érhetőek el a folyóirat cikkei. A korábbi archív számok ezen az oldalon olvashatók. A cikkek teljes szöveggel visszakereshetők, regisztráció után bárki kommentálhatja azokat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!