e-könyves infotár

OverDrive

A külföldi könyvtárak OverDrive-ra épülő e-könyves szolgáltatásaival kapcsolatban az alábbi szöveg olvasható a copyright-ról. (A fordítás nem a szó szerinti szöveghűségre, hanem a közlemény tartalmi lényegének visszaadására törekszik.) Érdekes megfigyelni, hogy nem DRM-et vagy más, ahhoz hasonló védelmet alkalmaznak, hanem az olvasó figyelmét hívják fel a jogtalan használat eseteire, és bíznak benne, hogy az olvasó letörli a későbbiekben az anyagot:

***

Fontos figyelmeztetés a szerzői jog védelme alá tartozó anyagokról

A honlapon (a kapcsolódó OverDrive szolgáltatás keretében) megjelenő digitális tartalmakra a szerzői jog általános szabályai vonatkoznak. E tartalom magában foglalja egy harmadik fél szellemi tulajdonát, amely jogi védelmet élvez.

A tartalom csak magáncélra használható; jövedelemszerzési, kereskedelmi használata jogszabályba ütközik. A tartalmat és annak egyéb, szerzői jogvédelem alatt álló anyagait nem lehet módosítani, másolni, megosztani, lejátszani, e-mailen vagy más módon továbbítani, eladni, mert ez a jogtulajdonossal kötött megállapodással ellentétes, vagy a szerzői jogot sérti. A tartalmon nem lehet semmilyen változtatást, javítást, szerkesztést, átalakítást végrehajtani, eltulajdonítani, eladni, médiában sugározni, vagy bármilyen módon másolni. Nem engedélyezett a tartalom bármilyen formájú szinkronizálása, nyilvános lejátszása, promóciós használata, kereskedelmi értékesítése, másolat készítése, terjesztése.

Könyvtári szolgáltatásként letöltött tartalmak engedélyezett használata a kölcsönzés lejártakor megszűnik, további használata, hozzáférése nem engedélyezett. A kölcsönzési idő lejártakor a tartalom összes másolatának törlése és/vagy megsemmisítése kötelező.

Az e-mail címet nem jelenítjük meg. A megjelölt mezőket kötelező kitölteni *

*


*