Ízelítő a lapszámból

Kategória: 2019/ 6

„A könyvtár megmarad annak, ami mindig is volt – a tudás, az ismeretszerzés, az értékes szórakozás bázisa –, de közben olyan fiatalok számára is vonzóvá tesszük, akik egy nagyon speciális, rendkívül népszerű terület, a programozás iránt fogékonyak, és habár ezt még ők maguk sem feltétlen gondolják, de remek célközönségévé válhatnak egy családi könyvtárnak.” (Klement Dea–Varga Lilla)

„Öt évvel ezelőtt az olvasókör tagjainak lelkesedésére új helyszínen hirdettük meg a hangulatos éjszaki programot. Iskolánk honlapján igen sokan felfigyeltek arra, hogy éjszaka olvasunk a könyvtárban. Több könyvtárostanár megkeresett azzal a kéréssel, hogy írjam le részletesen, milyen módon lehet bevezetni és hagyományossá tenni egy ilyen programot a kütyük bűvöletében élő 21. századi diákok körében.” (Szák-Kocsis Kata)

„Több mint hétszáz új, művészi igényű fényképfelvétel, úgynevezett dekorációs fotó is készült az OSZK-ban őrzött corvinákról az OSZK Történeti Interjúk Tára stúdióhelyiségében. A felvételek egy részét díszgalériákban mutatjuk meg az egyes corvinák adatlapoldalán, s közülük több megjelent már a sajtóban is a corvinakiállításhoz kapcsolódóan.” (Sudár Annamária)

Címkék