Ízelítő a lapszámból

Kategória: 2019/ 2

Az én könyvtáram projekt segítségével, egyértelműen megmozdult a könyvtárosok világa, elindult egyfajta ötletelés és egymás programjának kipróbálása. Ez megmozgatta a helyieket is. A kölcsönös ismerkedéssel motiváltak lettek a résztvevők. (…) A fejlesztés kiteljesedését a mostani disszeminációs szakasz teszi és teheti teljessé: adott könyvtárak a saját lehetőségeik, környezetük figyelembevételével tudják adaptálni a programokat. Ebben nyújt segítséget a projektben fejlesztett képzések sorozata.” (Farkas Ferenc)

„Az MKE Elnökségének véleménye szerint a könyvtárak számára a 2018. év egyik meghatározó jelentőségű feladata az Általános Európai Adatvédelmi Rendelet (a GDPR) előírásaira való felkészülés és az új szabályok szerinti eljárásrend kialakítása, ezért az előadások e téma köré szerveződtek. (…) Mivel a GDPR-szabályozás előtérbe kerülése a legtöbb fenntartó számára ráirányítja a figyelmet a könyvtárra mint adatkezelőre, érdemesnek látjuk ezzel a lehetősséggel élni. Talán ez a kényszerű fókuszba kerülés lehetőség is a könyvtárak képviselői számára, hogy elmondhassák, mi is a könyvtárak szerepe a 21. században.” (Gerencsér Judit)

„2018 szeptembere és novembere között zajlott iskolánkban az Olvasói utazás elnevezésű program, amelybe a XI. A. filológia osztály diákjait vontam be. Az osztályból kialakított két csoportban ugyanazok a művek kerültek bemutatásra. A művekről a felolvasás után a kérdések mentén beszélgettünk. A diákok hamar megtalálták azt a hangot, amellyel a mű kapcsán elmondták véleményüket, benyomásaikat, észrevételeiket, és nem utolsósorban élményüket. A foglalkozás után is többször tették/teszik tiszteletüket a könyvtárban. Nem sokkal a könyvtárban tartott biblioterápiás foglalkozássorozat után bejelentették, hogy Ráduly Margit képzőművészet tanár irányításával elő fogják adni Max Lucado Értékes vagy című művét.” (Borbé Levente)

Címkék