Tóbiás mint közös olvasmány

Kategória: 2018/ 8

Ezt a könyvet a 3. a. osztály napközis tanítónője közös délutáni olvasásra kölcsönözte ki a diákoknak. Akkora sikere volt, hogy a folyosón megállítottak a gyerekek, és lelkesen mesélték, milyen jó könyvet olvasnak együtt, mennyire tetszik nekik.

A Tóbiás nagy siker a gyerekek körében

A tanítónő a közös olvasást nemcsak az olvasási készség fejlesztése miatt érezte fontosnak, hanem a közös élmény közösségfejlesztő hatása miatt is. Őt is elbűvölte a regény, a humora, a vagánysága miatt, no meg azért is, mert hasonló korú gyerekekről szól, mint az ő harmadikosai. Pont ennek a korosztálynak a mindennapjairól. Elmondása szerint az illusztrációk is sikert arattak a gyerekek körében. Egy-egy rész elolvasását követően jókedvű beszélgetések alakultak ki az elolvasottak kapcsán.

Megkértem a kolléganőt, hogy a gyerekekkel fogalmaztassa meg egy rajzos munkában, miért tetszik nekik a regény, illetve rajzolják le, eddig melyik részlete tetszett nekik a legjobban. Mellékelem néhányuk rajzos válaszát.

Jegyzet

1.   A könyvajánlók az OPKM Kortárs olvasnivalót az iskolai könyvtárakba! 2018 című pályázata keretében készültek. Elérhetőek: http://olvasas.opkm.hu/index.php?menuId=620&chapter=341

Címkék