Visegrad Reads to Kids

Kategória: 2018/ 4

A Magyar Olvasástársaság (HUNRA) csatlakozott egy olyan kampányhoz, amely a V4-es országok némelyikében évek óta sikeresen működik. A programsorozat célja, hogy arra buzdítsunk felnőtteket: olvassanak rendszeresen családjuk, környezetük gyermekeinek.

Ez évben a Visegrádi Együttműködés országainak különböző szervezetei összefogtak, s a cseh kollégák vezetésével közösen szervezünk eseményeket, programokat „Visegrad Reads to Kids” címmel.

A projekt lehetőséget ad arra is, hogy egymás országaiban népszerűsítsük saját gyerekkönyveinket, illetve, hogy a szülők számára szakmai segítséget jelentő írásos anyagot állítsunk össze a témában.

Célunk az, hogy a kampányhét (június 4–10.) minél több helyen szóljon a felolvasásról. Szeretnénk közéleti személyeket, művészeket, írókat is megnyerni, hogy vegyenek részt nyilvános (nyitott vagy épp zártkörű) felolvasásokon, ahol a célközönség a 4–10 éves korosztály.

A projekt keretében 2018. június 4-én Pécsen, 5-én délelőtt (10.00–12.00) Budapesten, 6-án szerdán Kecskeméten, 7-én csütörtökön Kaposváron, 8-án pénteken Nyíregyházán lesz nagyobb felolvasós esemény. Az 5-ei programmal egy időben Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában is hasonló rendezvény lesz, időnként Skype-kapcsolatba lépve egymással. A tervek szerint elsősorban felolvasás lenne ekkor is, közéleti személyiségek, írók, művészek és sok-sok gyermek közreműködésével. Magyarországi helyszínül a Sárkányos Gyerekkönyvtárat (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár) választottuk.

Ezúton is szeretnénk biztatni a könyvtárakat, óvodákat, iskolákat, hogy június 4-e és 10-e között szervezzenek nyilvános vagy zárt felolvasásokat 4–10 éves gyerekeknek.

Fel! Olvasni!

Kapcsolattartó: Gombos Péter alelnök (HUNRA), gombos.peter@ke.hu, +3630/9392-276

Címkék