Ízelítő a lapszámból

Kategória: 2015/ 5

„Valójában nem teljesen új szolgáltatásról van szó, hanem a Könyvtári Intézet korábbi két adatbázisának összevonásáról és megújításáról. A Minerva Gyűjtőköri Adatbázist egyesítettük a Nyilvános Könyvtárak Adatbázisával, így jött létre a Magyarországi Könyvtárak Adatbázisa.” (Garamvölgyi László)

„Az eredményes biblioterápiás foglalkozáshoz elengedhetetlen a jól megválasztott olvasmány. Csak olyan művet szabad választani, amelyet jól ismerünk, régóta ismerjük és bizonyos irodalmi értékkel rendelkezik, valamint témájában és tartalmában illeszkedik a csoport életkorához, összetételéhez. Ezen túlmenően igyekeztem arra is figyelni, hogy olyan alkotást ismertessek a csoporttal, ami elgondolkodtat, és ennek következtében előreláthatólag sokféle véleményt fog generálni.” (Kelemenné Farkas Zsuzsa)

„A könyvtárhasználók számát tekintve minden vizsgált könyvtárban a nők vannak nagyobb számban jelen. Viszont egy korábbi szentendrei időmérleg vizsgálatakor azt is láttuk, hogy a férfiak sokkal hosszabb időt töltenek a könyvtárban, mint a nők, vagyis ők már közösségi térként is használják a könyvtárunkat”. (Nincsevics Klára)

Címkék