Ízelítő a lapszámból

Kategória: 2013/12

„Az elektronikus kiadvánnyal a legfőbb célunk az MKE tevékenységének bemutatása, imázsának növelése, az egyesület és az egyesületi tagok munkája értékeinek megjelenítése, szervezetink és szekcióink, valamint partnerkapcsolataink hosszú távú együttműködésének továbbfejlesztése volt. (…) De természetesen a célok elérése hosszabb távú feladat, így az MKE elkötelezett abban, hogy a projekt lezárultát követően is fenntartja és működteti a webmagazint, és folyamatosan közreadja a következő számokat!” (Gerencsér Judit)

„Pest megye egyébként az ország egyik legnagyobb megyéje, a legmagasabb lélekszámmal és a legtöbb várossal. Az alacsonyabb lélekszámú településeink többsége a börzsönyi részen van. Ezeken a kistelepüléseken különösen fontos, hogy legyen egy könyvtári, közösségi és információs hely. Ahol ez megvalósult, ott úgy látjuk, hogy szinte a templom után a második legfontosabb intézmény a könyvtár, mert a megtartó erőt képviseli, képviselheti.” (Nincsevics Klára)

„A repozitóriumokba a legtöbb rekord ma még önkéntes feltöltések formájában kerül be, de mint arra fentebb utaltam, világszerte egyre több intézmény kötelezi el magát az Open Access mellett, előírva alkalmazottai, hallgatói számára a nyílt közzététel kötelezettségét. Megtehetik-e ezt? – merülhet fel a kérdés sokakban. A válasz: részben megtehetik.” (Stefanecz Mária)

Címkék