Ízelítő a lapszámból

Kategória: 2013/ 7

„Régóta érezzük már a hiányát egy olyan eszköznek, amely több forrásban egyszerre tesz lehetővé egyszerű vagy összetett keresést a felhasználók számára. A feladat nagyja még mindig előttünk van, de a közelmúltban egy újabb jelentős lépést tettünk a tervezett cél felé. A reális megvalósítás érdekében a szűkös erőforrásokkal gazdálkodva egyelőre csak néhány adatbázist kapcsoltunk össze. (…) Első lépésben három adatbázis vált közösen kereshetővé, amelyek létrejöttét, fejlesztését a MEK Egyesület is támogatta.” (Moldován István)

„A bemutatott tényezők alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a hagyományos, racionális tervezésen alapuló stratégiai iskolák nem alkalmazhatók maradéktalanul. (…) A releváns könyvtári stratégiatípusok definiálása végső soron Miles-Snow (1978) alapján vált lehetségessé. A stratégiai alkalmazás értékelésében az üzleti módszertanból ismeretes BSC-tí pusú illesztett eljárások jól alkalmazhatóak.” (Rideg András – Rideg Lászlóné)

„Hogy lehet még egy kiváló írásbeli pályázatot az elbeszélgetésen alaposan elszúrni? Azon kívül, hogy késve érkezünk, ügyetlenkedünk nem odaillő öltözetünkben és megszólal a mobiltelefonunk, próbálkozhatunk még azzal, hogy idegesen vihorászunk, belevágunk a bizottság tagjainak szavába vagy helyesbítjük tévedéseiket!” (Hajnal Ward Judit)

Címkék