Hírek

Köszöntjük a Könyv, Könyvtár, Könyvtáros weboldalán!

Tisztelt Olvasóink!

A Könyv, Könyvtár, Könyvtáros folyóirat lapszámai 2021-től kezdődően elektronikus formában a folyóirat OJS-oldalán érhetőek el.

Jelen weboldal a továbbiakban archívumként működik tovább. A 3K 2021 előtt megjelent számai emellett az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis oldalán is olvashatók.

Lapunk továbbra is megjelenik nyomtatásban. Előfizetési szándékukat a csaba.attilane@oszk.hu e-mail-címre várjuk.

Tóth Béla István
szerkesztő

***

Tájékoztatjuk a Könyvtári Figyelő és a Könyv Könyvtár Könyvtáros folyóiratok olvasóit, hogy az otthon végzendő munkához az elektronikus tartalmak mind teljesebb azonnali hozzáférésének biztosítása érdekében az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet a folyóiratok legfrissebb lapszámaihoz is biztosítja a teljes körű elektronikus hozzáférést. Ezzel a döntéssel kívánunk hozzájárulni a könyvtári hírek, információk és szakirodalom gyors megosztásához.

A WordPress alapú honlapon a 6. évfolyamtól (1997) érhetőek el a folyóirat válogatott cikkei, a 21. évfolyamtól (2012) pedig a teljes lapszám.

Kérdéseit, észrevételeit ezen az oldalon található elérhetőségeken küldheti el a szerkesztőségnek.

***

Előfizetési felhívás

A Könyv, Könyvtár, Könyvtáros – népszerű nevén 3K – idén a 29. évfolyamába lépett.

A könyvtárszakma országos terjesztésű folyóirata havonta jelenik meg, immár évek óta változatlan áron. Szerkesztői a magyar könyvtárosok alapvető szaklapjaként vélik meghatározni: valamennyi könyvtáros számára igényes stílusban, közepes terjedelmű tanulmányokat, esszéket, cikkeket, interjúkat, beszámolókat, recenziókat közöl a hazai és külhoni könyvtáros élet friss fejleményeiről vagy éppen hagyományairól. Elemző írásai, a könyvtári trendeket, aktuális témákat, esetleg régi problémákat vagy a rokon szakmák kérdéseit tárgyaló publikációi a könyvtárosok számára megkerülhetetlenné teszik a 3K-t.

A nyomtatott lapszámok megjelenésével egy időben az adott szám tartalma teljes szöveggel és könnyen visszakereshetően elérhető elektronikus formában is a Könyvtári Intézet honlapján – az előfizetők számára. Az archívumban pedig a nyomtatott számok megjelenéséhez képest fél éves késéssel olvashatók az írások.

A folyóirat előfizetési díja a 2020. évre is változatlanul 4800 forint.

Előfizethető a novemberi és decemberi számokhoz mellékelt megrendelő űrlap kitöltésével, a szerkesztőség postai címére (1827 Budapest Budavári Palota F. épület) történő visszaküldéssel, továbbá telefonon (06-1-224-3797), illetve e-mailben (3k@oszk.hu).

Érdeklődésüket, megrendelésüket előre is köszönik a 3K szerkesztő bizottságának tagjai.

***

Impresszum

A szerkesztőség címe: 1827 Budapest, I. Budavári Palota F épület
Telefon: 2243-797
E-mail:

Közreadja: a Könyvtári Intézet
Felelős kiadó: Fehér Miklós, a Könyvtári Intézet igazgatója
Technikai szerkesztő: Nagy László

ISSN 1216-6804 (Nyomtatott)

ISSN 2732-0375 (Online)

Nyomta a NALORS Grafikai Nyomda, Vác
Felelős vezető: Szabó Gábor
Terjedelem: 5,7 A/5 kiadói ív

Lapunk megjelenését támogatta a
Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Nemzeti Kulturális Alap

Terjeszti a Könyvtári Intézet és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.
Előfizetési díj egy évre 4800,- Ft.

Címkék